Kalendar događanja   Srijeda, 21.03.2018

Advent u Opuzenu

Udruga „Stari most“ Opuzen u suradnji sa Gradskom knjižnicom Opuzen i ove godine organizira Advent u Opuzenu. Kao i prošle godine, adventska događanja u našem „mistu“ su humanitarnog karaktera. Želja nam je pomoći našem sugrađaninu Tonćiju Čotiću (Čoti).

Udruga „Stari most“ Opuzen u suradnji sa Gradskom knjižnicom Opuzen i ove godine organizira Advent u Opuzenu. Kao i prošle godine, adventska događanja u našem „mistu“ su humanitarnog karaktera. Želja nam je pomoći našem sugrađaninu Tonćiju Čotiću (Čoti).

Tonćijeva nesretna priča započinje u prvom razredu srednje škole. Dijagnoza je bila zloćudni tumor na mozgu, nakon čega se Tonći oporavio sve do svojih tridesetih godina kada je kao posljedica bolesti nastupio apces na mozgu. Tonći je danas stopostotni invalid, slabije govori, slabije čuje i desna strana tijela mu je u potpunosti oduzeta. U posljednjih desetak godina prošao je mnoge operacije, a liječnici njegovo sadašnje stanje smatraju čudom. Njegova supruga Dajana njegova je njegovateljica, a obzirom na visok stupanj Tonćijeve bolesti, svaka pomoć im je dobrodošla. Stoga smo odlučili sva novčana sredstva prikupljena na ovogodišnjem adventu donirati obitelji Čotić.

Humanitarna akcija obuhvaća cjelodnevnu prodaju božićnih ukrasa koje će naši školarci i vrtićani izraditi tijekom niza kreativnih radionica, a odvijati će se u adventskom duhu prodajom pečenih kobasica i kuhanog vina. Sve to će biti popraćeno božićnom glazbom tijekom cijelog dana te nastupima klape „Arija“, klape „Na kantunu“ Zborom župe Slivno Ravno, KUD-om KUD Gospe Snježne Vid i Škrapa Momići. Nastupi su predviđeni od 17:00 sati, a prodaja ukrasa od 10:00 sati dana 18. 12. 2016. godine, zadnju nedjelju uoči Božića.  Za naše najmlađe pripremili smo i gosta iznenađenja.

 

 Savjetovanje s javnošću
 Strateški razvojni program Grada Opuzena za razdoblje od 2015. do 2020. godine
 Izmjene i dopune Strateškog razvojnog programa Grada Opuzena za razdoblje od 2015. do 2020. godine
 Proračun Grada Opuzena
 Javna nabava
 Gradsko vijeće
 Natječaji, zakupi i javni pozivi
 Odluka o komunalnom redu
 Odluka o komunalnom doprinosu
 Pravo na pristup informacijama
 Javne potrebe u kulturi i sportu
 Socijalni program
 Komunalne djelatnosti
 Prostorno uređenje i gradnja
 Plan gospodarenja otpadom Grada Opuzena za razdoblje 2017. - 2022. godine

Vremenska prognoza

DatumIkonaPr. temp.TlakVlaga

Anketa

U kakve sadržaje bi se trebalo ulagati više novca iz gradskog proračuna?

  komunalno uređenje

  sport

  kulturu

  socijalni program

  gospodarstvo

 

    Rezultati

Još novosti

  Sve novosti

Korisni linkovi

Kontakt info

Grad Opuzen
 Trg kralja Tomislava 1, 20355 Opuzen, Hrvatska
  Dubrovačko-neretvanska županija
  Telefon: +385 20 671 139
  Fax: +385 20 672 059
  E-mail: opuzen@opuzen.hr
  MB: 02774275
  OIB: 31464373259
  IBAN: HR0223400091830600004