Kalendar događanja   Subota, 20.10.2018

Novi projekt Srednje poljoprivredne i tehnička škole

Cilj ovog projekta mobilnosti je učenicima partnerskih škola pružiti mogućnost da unaprijede stručne i poduzetničke vještine i kompetencije u području poljoprivrede upoznajući se sa inovativnim tehnologijama i metodologijama.

Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu je po drugi put u ovoj godini osvojila sredstva iz programa Erasmus+ projektom pod nazivom A.V.A.T.A.R. – što je engleska skraćenica za hrvatski naziv projekta „Obuka poljoprivrednih, veterinarskih i agroturističkih tehničara u svrhu unaprjeđenja vještina za razvoj ruralnog područja“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 88.393,00 EUR.

U sklopu projekta učenici partnerskih škola, po 15 iz svake škole, njih ukupno 45, otputovat će 1. studenog  u Bragu, Portugal na dvotjednu stručnu praksu.

Partneri u konzorciju su: Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar te Srednja škola Hvar.

Svaka od škola uputit će po 15 učenika raznih usmjerenja, većinom poljoprivrednih i agroturističkih tehničara na dvotjednu stručnu praksu u Portugal.

Cilj ovog projekta mobilnosti je učenicima partnerskih škola pružiti mogućnost da unaprijede stručne i poduzetničke vještine i kompetencije u području poljoprivrede  upoznajući se sa inovativnim tehnologijama i metodologijama.

Kroz mobilnost se predviđa da će učenici povećati svoje samopouzdanje, radne navike, sposobnost timskog rada, osjećaj profesionalne odgovornosti, jezične te interkulturalne i  internacionalne kompetencije.

Troškovi usavršavanja, putovanja, smještaja i pripreme osigurani su u 100% iznosu od 88.393 EUR iz fonda Europske unije, program Erasmus+.

Erasmus + je vodeći program EU za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, a ciljevi su mu poboljšanje vještina i zapošljivosti te modernizacija obrazovanja, osposobljavanja i zapošljavanja mladih.

Dakle, kroz ovaj program ću učenici Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu, u istoj kalendarskoj godini imati priliku stručnu praksu obaviti, nakon Irske u ožujku i u Portugalu u studenom

 

 Savjetovanje s javnošću
 Strateški razvojni program Grada Opuzena za razdoblje od 2015. do 2020. godine
 Izmjene i dopune Strateškog razvojnog programa Grada Opuzena za razdoblje od 2015. do 2020. godine
 Proračun Grada Opuzena
 Javna nabava
 Gradsko vijeće
 Natječaji, zakupi i javni pozivi
 Odluka o komunalnom redu
 Odluka o komunalnom doprinosu
 Pravo na pristup informacijama
 Javne potrebe u kulturi i sportu
 Socijalni program
 Komunalne djelatnosti
 Prostorno uređenje i gradnja
 Plan gospodarenja otpadom Grada Opuzena za razdoblje 2017. - 2022. godine

Vremenska prognoza

DatumIkonaPr. temp.TlakVlaga

Anketa

U kakve sadržaje bi se trebalo ulagati više novca iz gradskog proračuna?

  komunalno uređenje

  sport

  kulturu

  socijalni program

  gospodarstvo

 

    Rezultati

Još novosti

  Sve novosti

Korisni linkovi

Kontakt info

Grad Opuzen
 Trg kralja Tomislava 1, 20355 Opuzen, Hrvatska
  Dubrovačko-neretvanska županija
  Telefon: +385 20 671 139
  Fax: +385 20 672 059
  E-mail: opuzen@opuzen.hr
  MB: 02774275
  OIB: 31464373259
  IBAN: HR0223400091830600004