Kalendar događanja   Četvrtak, 26.04.2018

Uskoro treći Umjetnički festival Zen Opuzen!

Trodnevno događanje od 30. lipnja do 02. srpnja ove godine će okupit mnoge ulične umjetnike iz zemlje i regije i oživjeti fasade Opuzena kroz druženje s građanima i gostima.

Ako sanjate o vikendu u prirodi, u umjetničkoj koloniji, okruženi prekrasnom vegetacijom neretvanske delte, vrijeme je da svratite u Opuzen, koji već treću godinu za redom priređuje feštu ulične umjetosti, učenja i glazbe kroz Art Festival Zen Opuzen .

Trodnevno događanje od 30. lipnja do 02. srpnja ove godine će okupit mnoge ulične umjetnike iz zemlje i regije i oživjeti fasade Opuzena kroz druženje s građanima i gostima. Poznata ekipa domaćih street art likovnih umjetnika/graffitera koju predvode Lonac, Lunar, Modul, Bare, Hana  i mnogi drugi,  udružit će snage s kolegama iz Francuske, Srbije i Bosne i Hercegovine da bi ukrasili opuzenska pročelja i zidove nepovratno transformirajući Opuzen u «Galeriju na otvorenom».

Također se priprema i bogat popratni program koji će se održavati po opuzenskim ulicama i parkovima. Tako će nam rječiti Mane Mei predstavit će svoje popularne radionice „štampanja“ stiroporom po majicama, umjetnica Artitude će «Papier mache» tehnikom modeliranja izrađivati šašave životinje, dok će osiječki kipar Nikola Faller od slame raditi monumentalne skulpture, a po pješćanom Ušću ocrtavati prolazne fraktale. Nikolina Majdak će upriličiti radionicu glume i žongliranja, dok će u večernjim satima biti organizirane dječije predstave na radost najmlađih posjetitelja. Legendarni redatelj Žare Batinović će imati izložbu fotografija «Iz ruke», nastalih tijekom snimanja spotova za naše najeminetnije glazbenike. Ritam noćnim zabavama će «udarati» psihodelični surf rock band Dog's Beach, glazbenik i performer Zoran Jambrešić, DJ-evei Kuna u Oblacima, ZAK, Kozmo kao i mnogi drugi. Uspjeli smo nabrojati samo dio aktivosti koje nas očekuju na obalama Velike i Male Neretve.

Zen Opuzen u svoj program aktivno uključuje zajednicu i otvara svoje trgove, škole i ulice svima koji žele bolje upoznati život i običaje neretvanskog kraja. Ovogodišnji izvođači pomno su odabrani, ne samo zbog impresivnih uradaka, nego i zbog njihove društvene uključenosti i poruka koje šalju svojim djelima poput poruke veselja, uzajamnog poštovanja i konceptualnog rada kroz koji zajednica dobiva znatan pozitivni impuls na više razina.

Pridružite nam se na fešti ulične umjetnosti! Ulaz je slobodan, ponesite samo dobro raspoloženje!

 

  FOTO GALERIJA: Zen festival 2017.

  20.06.2017, 13:49   |     Grad Opuzen  

 Savjetovanje s javnošću
 Strateški razvojni program Grada Opuzena za razdoblje od 2015. do 2020. godine
 Izmjene i dopune Strateškog razvojnog programa Grada Opuzena za razdoblje od 2015. do 2020. godine
 Proračun Grada Opuzena
 Javna nabava
 Gradsko vijeće
 Natječaji, zakupi i javni pozivi
 Odluka o komunalnom redu
 Odluka o komunalnom doprinosu
 Pravo na pristup informacijama
 Javne potrebe u kulturi i sportu
 Socijalni program
 Komunalne djelatnosti
 Prostorno uređenje i gradnja
 Plan gospodarenja otpadom Grada Opuzena za razdoblje 2017. - 2022. godine

Vremenska prognoza

DatumIkonaPr. temp.TlakVlaga

Anketa

U kakve sadržaje bi se trebalo ulagati više novca iz gradskog proračuna?

  komunalno uređenje

  sport

  kulturu

  socijalni program

  gospodarstvo

 

    Rezultati

Još novosti

  Sve novosti

Korisni linkovi

Kontakt info

Grad Opuzen
 Trg kralja Tomislava 1, 20355 Opuzen, Hrvatska
  Dubrovačko-neretvanska županija
  Telefon: +385 20 671 139
  Fax: +385 20 672 059
  E-mail: opuzen@opuzen.hr
  MB: 02774275
  OIB: 31464373259
  IBAN: HR0223400091830600004