Kalendar događanja   Subota, 18.09.2021

Mjesec borbe protiv ovisnosti

U razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj se obilježava ‘Mjesec borbe protiv ovisnosti‘. Kako bi potaknuli cijelo društvo na aktivnu borbu protiv ovisnosti iz PP Metković najavljuju edukativna predavanja, ali i strože kontrole na opijate u prometu.

U razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj se obilježava ‘Mjesec borbe protiv ovisnosti‘. Kako bi potaknuli cijelo društvo na aktivnu borbu protiv ovisnosti iz PP Metković najavljuju edukativna predavanja, ali i strože kontrole na opijate u prometu.

Priopćenje načelnika PP Metković, Dragana Sršena prenosimo u cijelosti.

Poštovani,
kao što Vam je poznato, Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Zlouporaba droga i posljedično ovisnost o drogama je globalni problem koji zahtijeva provedbu suvremenog, kompleksnog programa prevencije, edukacije, ranog liječenja i otkrivanja ovisnika, rehabilitacije, resocijalizacije, uz potporu i doprinos svih tijela.

U skladu s navedenim, u program obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti kroz niz kako preventivnih tako i represivnih aktivnosti uključiti će se i policijski službenici Policijske postaje Metković. Tako u narednom periodu, u suradnji s Vijećem za prevenciju Grada Metkovića te predstavnicima vjerskih, zdravstvenih, odgojno – obrazovnih i drugih ustanova koji se bave problematikom ovisnosti, na ovu temu planiramo održati predavanja u školama, neposredno na terenu i putem oglasnih prostora informirati javnost o štetnim posljedicama ovisnosti, gostovati u radijskim emisijama i u konačnici postaviti info pult na kojem ćemo građane upoznati s načinom rada uređaja koji se koriste za detekciju droga u organizmu, demonstrirati način rada službenog psa za detekciju droga te dijeliti prigodne promidžbene materijale.

Napominjemo da će Info pult biti postavljen u Metkoviću, na Trgu kralja Tomislava, a o točnom vremenu ćete biti naknadno upoznati.

Istovremeno Vas obavještavamo da će policijski službenici na prometnicama vršiti pojačan nadzor sudionika u prometu s posebnim naglaskom na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i droga pa ovom prilikom upozoravamo i savjetujmo sve sudionike da se pridržavaju zakonskih propisa i da se ne upuštaju u upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opijata, kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

Slijedom navedenoga, apeliramo da u okviru svojih emisija/informativnih prostora prezentirate ove aktivnosti te kontinuirano pratite njihov tijek kako bi se podigla razina svijesti javnosti o ovom problemu te kako bi se zajedničkim naporima pridonijelo ostvarivanju zajedničkog cilja učinkovite borbe protiv svih oblika ovisnosti te posebice suzbijanju zlouporabe droga u našem društvu.

S poštovanjem,
Načelnik postaje: Dragan Sršen, v.r.

 

 Savjetovanje s javnošću
 Strateški razvojni program Grada Opuzena za razdoblje od 2015. do 2020. godine
 Izmjene i dopune Strateškog razvojnog programa Grada Opuzena za razdoblje od 2015. do 2020. godine
 Proračun Grada Opuzena
 Javna nabava
 Gradsko vijeće
 Natječaji, zakupi i javni pozivi
 Odluka o komunalnom redu
 Odluka o komunalnom doprinosu
 Pravo na pristup informacijama
 Javne potrebe u kulturi i sportu
 Socijalni program
 Komunalne djelatnosti
 Prostorno uređenje i gradnja
 Plan gospodarenja otpadom Grada Opuzena za razdoblje 2017. - 2022. godine

Vremenska prognoza

DatumIkonaPr. temp.TlakVlaga

Anketa

U kakve sadržaje bi se trebalo ulagati više novca iz gradskog proračuna?

  komunalno uređenje

  sport

  kulturu

  socijalni program

  gospodarstvo

 

    Rezultati

Još novosti

  Sve novosti

Korisni linkovi

Kontakt info

Grad Opuzen
 Trg kralja Tomislava 1, 20355 Opuzen, Hrvatska
  Dubrovačko-neretvanska županija
  Telefon: +385 20 671 139
  Fax: +385 20 672 059
  E-mail: opuzen@opuzen.hr
  MB: 02774275
  OIB: 31464373259
  IBAN: HR0223400091830600004