Kalendar događanja   Subota, 18.09.2021

Neretvanska jegulja na kulinarskom show-u u Italiji

Neretvanska jegulja pripremljena na dva načina: tradicionalni brudet s purom te pržena u kukurznom brašnu s kuhanom blitvom i krumpirima poslužena je kao glavno jelo za pedesetak uzvanika i turističkih novinara na službenoj večeri projekta Wellfood Action u kojem, kao partner, sudjeluje i Dubrovačko - neretvanska županija.

Neretvanska jegulja pripremljena na dva načina: tradicionalni brudet s purom te pržena u kukurznom brašnu s kuhanom blitvom i krumpirima poslužena je kao glavno jelo za pedesetak uzvanika i turističkih novinara na službenoj večeri projekta Wellfood Action u kojem, kao partner, sudjeluje i Dubrovačko - neretvanska županija.

Radi se o projektu čiji je cilj promovirati gastronomiju zemalja jadranske i jonske regije kao i organizaciju različitih događaja koji se sastoje u zajedničkom predstavljanju kulturne i gastronomske ponude regija sudionica projekta Wellfood Action. U sklopu projektnih aktivnosti Dubrovačko - neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA organizirali su sredinom studenog Dan neretvanske jegulje u Dubrovniku najavivši time Dane jegulje koji su se održavali od 18. do 19. studenog  na području Neretve. Osim neretvanske jegulje, kao glavnog jela, tom su prigodom posluženi gastronomski specijaliteti talijanske Regije Marche te specijaliteti istarske kuhnije.

Tijekom realizacije projekta na području Dubrovačko - neretvanske županije predstavljena su jela otoka Korčule i Viteška udruga Kumpanija iz Pupnata, tradicionalna berba grožđa u Konavlima i priprema mantale. Također, tradicijski proizvodi s našeg područja: arancini, broštulani mjenduli, različite slastice od smokava, vina sorta Merlot i Pošip te korčulansko maslinovo ulje predstavljeni su na događaju Tržnica proizvoda jadranske i jonske regije održanoj prošloga tjedna.

Projektne aktivnosti koje provodi Dubrovačko - neretvanska županija vrijedne su oko 570 tisuća kuna, a u 85 postotnom iznosu sufinaciraju se sredstvima Europske unije, putem programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC. Ukupne aktivnosti projekta Wellfood Action vrijede 6 milijuna kuna, a osim Dubrovačko - neretvanske županije u projektu sudjeluje i Agencija za regionalni razvoj Istre, agencija LIR Evaluation iz Bosne i Hercegovine, Znanstveno – istraživački centar slovenskog Sveučilišta Primorska, Sveučilište politehnike Regije Marche, Regija Marche dok je vodeći partner Trgovačka komora Macerata.

 

 Savjetovanje s javnošću
 Strateški razvojni program Grada Opuzena za razdoblje od 2015. do 2020. godine
 Izmjene i dopune Strateškog razvojnog programa Grada Opuzena za razdoblje od 2015. do 2020. godine
 Proračun Grada Opuzena
 Javna nabava
 Gradsko vijeće
 Natječaji, zakupi i javni pozivi
 Odluka o komunalnom redu
 Odluka o komunalnom doprinosu
 Pravo na pristup informacijama
 Javne potrebe u kulturi i sportu
 Socijalni program
 Komunalne djelatnosti
 Prostorno uređenje i gradnja
 Plan gospodarenja otpadom Grada Opuzena za razdoblje 2017. - 2022. godine

Vremenska prognoza

DatumIkonaPr. temp.TlakVlaga

Anketa

U kakve sadržaje bi se trebalo ulagati više novca iz gradskog proračuna?

  komunalno uređenje

  sport

  kulturu

  socijalni program

  gospodarstvo

 

    Rezultati

Još novosti

  Sve novosti

Korisni linkovi

Kontakt info

Grad Opuzen
 Trg kralja Tomislava 1, 20355 Opuzen, Hrvatska
  Dubrovačko-neretvanska županija
  Telefon: +385 20 671 139
  Fax: +385 20 672 059
  E-mail: opuzen@opuzen.hr
  MB: 02774275
  OIB: 31464373259
  IBAN: HR0223400091830600004