Održana 17. Neretvanska brudetijada

Opuzensko lito 2019.|

Točno u 21 sat, 27. srpnja 2019. godine opuzenska pjaca postala je centar kulinarskog umijeća za sve koji misle da kuhaju najbolji brudet za još jednu, 17. po redu, Neretvansku brudetijadu koju organizira Udruga „Pivčeva kala“ iz Opuzena.
Neretvanska brudetijada održava se od 2003. godine i već tradicionalno na prekrasnom opuzenskom trgu okuplja mnoštvo natjecatelja, njihovih obitelji i gostiju koji žele probati najbolji neretvanski brudet napravljen na licu mjesta. Na manifestaciji sudjeluju natjecatelji iz cijele Neretve, dok domaćini i organizatori iz Udruge „Pivčeva kala“, u velikoj „teći“ pripremaju brudet koji je van konkurencije, a porcije se prodaju te novac ide u humanitarne svrhe.

Najbolji brudet skuhala je opuzenska ekipa Četiri tenora, tako je odlučio 11-člani žiri kojem je predsjedao Veljko Barbieri uz kojega su još bili poznati hrvatski chef-ovi Hrvoje Zirojević i Braco Sanjin. Druga nagrada pripala je ekipi Balatura koja je uz Vinariju Veraja osvojila i nagradu za najbolje dekorirani stol, a treća ekipi Kosa.

Svi ljubitelji tradicionalne hrane i dobre dalmatinske zabave pridružili su se mještanima, te brojnim vrhunskim stručnjacima koji svake godine prisustvuju ovoj hvalevrijednoj manifestaciji koja njeguje stogodišnju tradiciju.
Kako se kuhalo i slavilo pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content