You are here
Home > Novosti >

Obavljena je primopredaja ključeva montažne ribarnice postavljene na prostoru nekadašnje zelene tržnice u Ulici Stjepana Radića

Danas, 30.04.2021. u gradu Opuzenu obavljena je primopredaja ključeva montažne ribarnice postavljene na prostoru nekadašnje zelene tržnice u Ulici Stjepana Radića.

Naime, Čistoća Opuzen d.o.o. je kao prijavitelj u Projektu: Mjera 2.2. diverzifikacija/diferencijacija tržišta (nova i drugačija tržišta, ciljani kupci) – Nabava montažne ribarnice u Opuzenu, u svrhu jačanja konkurentnosti mikro i malih gospodarskih subjekata u ribarstvu na području grada Opuzena, pravovremenom aplikacijom kod FLAG-a Južni Jadran u sklopu Mjere 2.2. diverzifikacija/diferencijacija tržišta (nova i drugačija tržišta, ciljani kupci), ishodila od nadležnog tijela suvremeno opremljenu montažnu ribarnicu, te istu instalirala na prostoru nekadašnje “zelene tržnice”, a sve u cilju kako bi se oformio prikladan prostor za trgovanje proizvodima ribarstva i akvakulture.

Javna potpora u ovom projektu iznosi 100% sveukupnih prihvatljivih troškova što iznosi 244.150,00 kn ( bez PDV-a) . Ova potpora je sačinjena od doprinosa EU sredstava u visini od 85% i sredstva Republike Hrvatske u visini od 15% ukupne vrijednosti montažne ribarnice.

Čistoća Opuzen d.o.o., kao nositelj ovog Projekta odlučila se za nabavu prije opisane montažne ribarnice kako bi stanovnicima grada Opuzena i šire osigurala adekvatan prostor za trgovanje proizvodima ribarstva i akvakulture te ujedno podignula standarde za trgovanje istim. Osiguravajući infrastrukturu za prodaju ribe omogućuje se obrtnicima prodaju ribe sukladno tehničkim uvjetima, a stanovništvu grada Opuzena pruža adekvatna usluga i veći izbor razne ribe (plave, bijele i riječne). U narednom periodu ćemo objaviti natječaj za davanje na korištenje navedene ribarnice kojim ćemo odabrati gospodarske subjekte koji će poslovati u navedenoj ribarnici, te privesti projekt svome kraju.

Top
Skip to content