Obavijest građanima Stožera civilne zaštite Grada Ouzena

Novosti, Obavijesti građanima|

Poštovani građani

Kako prognoze za predstojeći vikend i slijedeći tjedan predviđaju neuobičajeno hladno vrijeme, sa niskim temperaturama i snježnim padalinama, moramo biti spremni, te zajedničkim snagama rješavati moguće probleme.

Poučeni dosadašnjim iskustvom, savjetujemo Vas da se pripremite za moguće ekstremne zimske uvjete, osigurate dovoljne količine hrane, vode i potrebnih lijekova koje koristite, zaštitite vanjske vodovodne cijevi i vodomjerila u šahtovima te osigurate sve preduvjete za normalno funkcioniranje u vašem domaćinstvu uslijed nepoželjnih zimskih uvjeta.

Apeliramo na vozače da se u slučaju snježnih padalina ne uključuju u promet ukoliko ne posjeduju zimske gume i drugu potrebnu opremu za svoja vozila, a ukoliko se i zateknu na cesti, prilagode brzinu uvjetima na cesti.

Grad Opuzen nabavio je dostatne količine soli i posipala za posipanje prometnica a gradske komunalne tvrtke angažirati će se za čišćenje snijega i održavanje ulica. Građani koji žive u manje prometnim ulicama moći će prema potrebi preuzeti soli i posipala u dogovoru sa komunalnim tvrtkama.

Stožer civilne zaštite organizirati će dežurstvo te će pripadnici DVD-a Opuzen biti na raspolaganju svim stanovnicima Grada Opuzena kojima bude trebala pomoć uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta,a osobito starijim, nepokretnim i bolesnim osobama. Pozive za pomoć moći ćete uputiti, osim na centar 112, odnosno na 098/244-516.

Načelnik Stožera

Mario Bjeliš

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content