You are here
Home > Novosti >

Obavijest za vozače motornih vozila

Grad Opuzen obavještava sve vozače motornih vozila da komuanlno-prometni redar počinje sa evidencijom i naplatom počinjenih prometnih prekršaja.
Prvi počinjeni prekršaj evidentirat će se kao pisano upozorenje, a nakon ponovno uočenog prekršaja ići će sa naplatom kazne za isti.
Parkiranje po nogostupima, na cestama na kojima se odvija promet motornim vozilima, na neobilježnim parkirnim mjestima i drugo, kažnjiv je sa novčanom kaznom od 300,00 ili 700,00 kuna, ovisno koja se zabrana nije poštivala.
Na mjestima na kojima bi parkirano ili zaustavljeno vozilo ugrožavalo sigurnost ostalih sudionika u prometu ili bi bilo smetnja za normalan tok prometa ili za kretanje pješaka, ne smije se parkirati ili zaustavljati vozilo. Zaustaviti vozilo znači prekinuti kretanje vozila na cesti u trajanju do tri minute, a parkirati vozilo znači prekinuti kretanje vozila u trajanju dužem od tri minute.

Pozivamo sve sudionike u prometu na odgovorno i savjesno ponašanje kako bi povećali sigurnost svih nas, a grad što ljepše prometno uredili.

Top
Skip to content