Od ponoći su u Hrvatskoj na snazi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojima na snagu stupa čitav niz mjera u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom u trajanju od 30 dana

Novosti, Obavijesti građanima, Stožer CZ RH|

Ovim odlukama zabranjuju se javna okupljanja i sportski događaji, obustavlja rad u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama osim prehrambenih i ljekarni, obustavlja se rad sportskih i rekreacijskih centara i obustavljaju se vjerska okupljanja.

Na snazi je i privremena zabrana kretanja osoba preko graničnih prijelaza.

Za provedbu mjera bit će zaduženi stožeri civilne zaštite jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kroz aktivaciju operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Detaljan popis i pojašnjenje mjera, koje su u ponoć stupile na snagu, možete vidjeti putem poveznice na sljedeće poveznice:

Mjere stupaju na snagu 19. ožujka i primjenjuju se 30 dana.

  • Stožer civilne zaštite grada Opuzena je sinoć, 18. ožujka 2020. godine, održao sastanak na kojem se raspravljalo o trenutnoj situaciji u vezi s epidemijom koronavirusa – COVID -19.
  • Uz Odluke donesene od strane Stožera civilne zaštite RH, koje su danas stupile na snagu, podsjećamo na već donesene mjere i odluke Stožera civilne zaštite grada Opuzena o kojima je javnost već obaviještena:
  • Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, na dva tjedna obustavljena je nastava u školama kao i rad dječjeg vrtića.
  • Napominjemo da je za one roditelje koji ne mogu osigurati čuvanje svoje djece, omogućeno dežurstvo u vrtiću. Sve informacije o dežurstvu mogu se dobiti od djelatnika vrtića ili na broj telefona 671-260.
  • Grad Opuzen moli roditelje djece, da ukoliko ne postoji nužna potreba, naredna dva tjedna djecu ne vode u vrtić.
    Na području grada Opuzena zabranjuju se pravnim i /ili fizičkim osobama organiziranje bilo kakvih sportskih, zabavnih, kulturnih i/ili rekreativnih i manifestacija i javnih skupova.
  • Isto tako sva komunikacija sa službenicima Grada Opuzena odvijati će se putem elektroničke pošte i telefona te u naznačenom razdoblju neće biti izravnog rada sa strankama.
  • Za sva pitanja i informacije, građani se i dalje mogu obraćati djelatnicima putem e-maila ili telefona, kontakti s brojevima telefona i e-mail adrese nalaze se na službenoj internet stranici Grada Opuzena www.opuzen.hr.
  • Navedena mjera uvodi se preventivno u cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovane korona virusom te zaštite građana, ali i službenika, od nepotrebnog izlaganja rizicima zaraze. Ista mjera odnosi se i na sva trgovačka društva i javne ustanove u vlasništvu Grada Opuzena, a vrijedit će do nove obavijesti.

Grad Opuzen apelira na građane da se ponašaju odgovorno, da ne šire paniku, ali da se pridržavaju uputa i preporuka nadležnih javno-zdravstvenih tijela.

O novim mjerama, uputama i odlukama javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content