You are here
Home > Novosti >

Održana svečana dodjela Odluke o financiranju za projekt “Izgradnja II. faze komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni u Opuzenu”

Svečana dodjela Odluka o financiranju održana je danas, 24. svibnja 2019. godine u Velikoj dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u Zagrebu. Temeljem Odluke o financiranju donesene na sjednici Vlade Republike Hrvatske održane 23.svibnja 2019. godine Gradu Opuzenu u sklopu prijave temeljem poziva na dostavu projektnih prijedloga “Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona” dodjeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 6.013.545,85 HRK za realizaciju ulaganja u projekt pod nazivom “Izgradnja II. faze komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni u Opuzenu”.

Dodijeljen iznos bespovratnih sredstava predstavlja najveći mogući iznos sufinanciranja prihvatljivih troškova.

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije provela je dvije faze postupka dodjele bespovratnih sredstava (zaprimanje, registracije, administrativna provjera i provjera prihvatljivosti prijavitelja,
provjera prihvatljivosti projekta, aktinosti, izdataka te ocjena kvalitete), dok je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta provelo treću fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava (donošenje Odluke o financiranju)

Izvor financiranja je Europski fond za regionalni razvoj, te se sredstava dodjeljuju u sklopu Programa Jačanja konkurentnosti gospodarstva poticanjem investicija i učinkovitim korištenjem EU sredstava.

Top
Skip to content