You are here
Home > Novosti >

U Opuzenu potpisani Ugovori za razvoj vodno komunalne infrastrukture na području Dubrovačko-neretvanske županije.

U Opuzenu su u petak 29. svibnja 2020. godine u nazočnosti ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića, saborskog zastupnika Branka Bačića, župana Nikole Dobroslavića i gradonačelnika Grada Opuzena Ive Mihaljevića potpisani ugovori za razvoj vodno komunalne infrastrukture na području Dubrovačko-neretvanske županije.
Ugovore je potpisao generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković s direktorima komunalnih poduzeća grada Dubrovnika i Opuzena te općina Kula Norinska, Ston, Slivno, Mljet, Konavle i Orebić.

Potpisani ugovori odnose se na projekte na područjima mjesta Kula Norinska, Ston, Opuzen, Slivno, Lopud, Mljet, Gruda i Orebić, ukupna vrijednost projekata iznosi 158 milijuna kuna bez PDV-a, dok su ulaganja Hrvatskih voda u iznosu većem od 135 milijuna kuna.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su jedinice lokalne samouprave s područja Dubrovačko-neretvanske županije u proteklom razdoblju pripremile projekte i tako osigurale nastavak projekata. „Sada, u vrijeme kada zbog korona krize i ne stojimo gospodarski najbolje, kada su mnoge investicije stavljene pod znak pitanja, ovakvi projekti su nam jako važni, kako zbog činjenice da će se na taj način pokrenuti građevinska operativa i samim time i ekonomski rast, tako i zbog činjenice da oni idu u smjeru boljitka životnog standarda naših građana.”

S činjenicom da se radi o dugotrajnom procesu složio se i saborski zastupnik Branko Bačić, podsjetivši na činjenicu da je još prije 14 godina opuzenski gradonačelnik Ivo Mihaljević govorio o potrebi završetka sustava rješenja otpadnih voda. Zahvalio je ministru Ćoriću i generalnom direktoru Hrvatskih voda Đurokoviću na činjenici da se ovi projekti oslanjaju na nacionalnu komponentu, odnosno na sredstva Hrvatskih voda, što treba posebno valorizirati u situaciji kada hrvatsko gospodarstvo trpi posljedice izazvane korona krizom.

Top
Skip to content