You are here
Home > Novosti >

Jučer 24.09. u Opuzenu održan je sastanak s ministricom poljoprivrede gđom Marijom Vučković povodom početka sezone mandarine.

Jučer 24.09. u Opuzenu održan je sastanak s ministricom poljoprivrede gđom Marijom Vučković povodom početka sezone mandarine.


Osim ministrice na sastanku su prisustovali župan DNŽ g.Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Grada Opuzena Ivan Mataga, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, predstavnici ostalih JLS u dolini Neretve, predstavnici Povjerenstva za mandarine, otkupljivača, HAPIH-a te savjetodavne službe.

Pričalo se o početku sezone mandarina, procjeni uroda, održavanju realne i održive tržišne cijene, ponajviše za proizvođača kao najbitnije karike u lancu proizvođač-otkupljivač-trgovački lanac, problemima poskupljenja repromaterijala proizvođačima zbog Ruske agresije, problemima s radnom snagom, Akcijskom planu suzbijanja sredozemne voćne muhe te prednostima udruživanja u proizvođačke organizacije, kao najbrži put do isplativijeg poslovanja.

Ministrica je naglasila na kraju da proizvođači mandarina, kao i svi hrvatski poljoprivrednici, djeluju u uvjetima dugotrajnih i višestrukih poremećaja, stoga će Ministarstvo poljoprivrede i ovom sektoru nastaviti pružati pomoć i po potrebi dodatno reagirati.

Top
Skip to content