You are here
Home > Novosti >

Prezentacija Preliminarne Analize opravdanosti Logističko – distribucijskog centra za voće i povrće Opuzen

Na zadnjoj održanoj sjednici Povjerenstva za mandarine 09.rujna održana je prezentacija Preliminarne Analize opravdanosti Logističko – distribucijskog centra za voće i povrće Opuzen, koju je izradilo Sveučilište u Dubrovniku Prorektor Sveučilišta, izv. prof. dr. sc Nebojša Stojčić.

Ista je naručena od strane Dubrovačke-neretvanske županije u suradnji s DUNEOM kako bi opravdali mogućnost ulaganja u tu infrastrukturu, kako je DNŽ kao nositelj projekta iskazala interes za gradnjom LDC kao lokalne infrastrukture s projektnim partnerom Grad om Opuzenom na Javnom iskazu interesa objavljenom od strane Ministarstva poljoprivrede.

Jedan od zanimljivih podataka je da je procjena ukupne investicije LDC-a s kapacitetom godišnje proizvodnje 3000t minimalno 107.000.000kn, gledajući aspekt trenutnih povećanja cijena te dosadašnje cijene gradnje LDC-a po Hrvatskoj.

Ukupni operativni troškovi (električna energija, fosilna goriva-plin, voda) za proizvođačku organizaciju koja bi preuzela na upravljanje taj centar su procijeneni na oko 1.427.014kn za godišnju proizvodnju 3000 t, godišnji trošak plaća za zaposlenike je procijenjen na oko 2.103.200kn te ostali materijalni troškovi oko 35.658kn, što čini ukupno oko 3.565.873,00 kn.

Sukladno tim troškovima, na godišnjoj proizvodnji LDC-a na 3000t izjednačenje prihoda i rashoda bi nastalo pri 1,19 kn/kg (1,188).

Detaljnije o ostalim podacima ispod na linku gdje je sadržano sve detaljno Preliminarnoj Analizi opravdanosti Logističko – distribucijskog centra za voće i povrće Opuzen.

Prilozi sadržaju:

Top
Skip to content