You are here
Home > Novosti >

ODRŽANA RADIONICA U SVRHU PROMOCIJE I INFORMIRANJA DIONIKA O REZULTATIMA PROJEKTA CHANGE WE CARE

Danas se u velikoj dvorani Gradske vijećnice u gradu Opuzenu, uz naznočnost Gradonačelnika grada Opuzena, održala radionica u svrhu promocije i informiranja dionika o rezultatima projekta CHANGE WE CARE (Climate cHallenges on coastal and transitional changing arEas: WEaving a Cross-Project Adriatic Response) koji obuhvaća usklađene i koordinirane akcije za prilagodbu klimatskim promjenama na prekograničnoj razini.

Projektom su istraženi klimatski rizici s kojima se suočavaju priobalna područja što pridonosi boljem razumijevanju utjecaja klimatskih promjenjivosti I promjena u vodnim režimima, prodoru soli, turizmu, biološkoj raznolikosti i agro-ekosustavima na odabranim pilot područjima.

Jedan od partnera u projektu je i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, čija je predstavnica gđa. Ana Tutavac uvodnim pozdravom i govorom službeno otvorila radionicu. Istu su također vodili i  gđa. Paola Marinović iz društva Urbanex d.o.o. i  gospodin Branko Glamuzina profesor na sveučilištu u Dubrovniku.

Top
Skip to content