Održana završna konferencija pod nazivom „Rad s mladima na lokalnoj razini: rezultati i preporuke“

Novosti|

U Samoboru je u petak, 31. svibnja 2019., održana završna konferencija pod nazivom „Rad s mladima na lokalnoj razini: rezultati i preporuke“ kao dio trenutačno najvećeg europskog projekta u radu s mladima „Europe Goes Local – Supporting Youth Work at the Municipal Level“.

Prisutne je pozdravila ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Antonija Gladović, istaknuvši kako su jedinice lokalne samouprave prva točka u radu s mladima, što je bila početna misao cijelog projekta.

U projekt je na nacionalnoj razini izravno uključeno 11 općina i gradova s područja RH, uključujući i Grad Opuzen, a koordinira ga nacionalna delegacija koju čine predstavnici Agencije za mobilnosti i programe EU te stručnjaci u području rada s mladima. Najveći doprinos ovog projekta, koji je počeo u lipnju 2014. godine, jest izrada Europske povelje o radu s mladima na lokalnoj razini.

Uz predstavljanje projekta i aktivnosti koje su provele jedinice lokalne samouprave, na konferenciji se raspravljalo o primjerima dobre prakse kao rezultatu jednogodišnjeg rada. Održane su i dvije panel-rasprave: Doprinos projekta u razvoju poticajnoj okruženja za lokalni rad s mladima i Europska dimenzija projekta Europe Goes Local.

Konferencija je poslužila i kao platforma na kojoj je prisutnim predstavnicima gradova i općinama upućen poziv za sudjelovanje u nastavku projekta, stoga je iskorištena prilika za upoznavanje s detaljima projekta i dobrobiti od sudjelovanja za jedinice lokalne samouprave.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content