You are here
Home > Novosti >

Potpisan ugovor o energetskom učinku s ciljem ostvarenja uštede u operativnim troškovima sustava javne rasvjete.

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave gradonačelnik grada Opuzena Ivo Mihaljević je danas 11. rujna 2020. sa predstavnikom Elos d.o.o. Stjepana Radića 10, 21210 Solin, potpisao ugovor o energetskom učinku s ciljem ostvarenja uštede u operativnim troškovima sustava javne rasvjete.

Vrijednost potpisanog ugovora o energetskom učinku je 2.718.000,00 kuna sa PDV-om.

Projektom će se postojeće neučinkovite svjetiljke zamijenit će se visoko efikasnim LED svjetiljkama, s kvalitetnom optikom i višim stupnjem energetske efikasnosti. Za razliku od postojećih, nove svjetiljke udovoljavaju i ekološke zahtjeve zaštite od svjetlosnog onečišćenja. Pozitivni efekti ugradnje novih zamjenskih svjetiljki očituju se kroz postizanje propisanih svjetlo tehničkih parametara cestovne rasvjete, što za posljedicu ima i smanjene emisije stakleničkih plinova.

Niža potrošnja smanjit će troškove električne energije, nove svjetiljke imati će manji broj kvarova. Iimati će i garanciju na kvarove te će se smanjiti i troškovi za održavanje. Rekonstrukcijom javne rasvjete ostvarit će se značajna ušteda na potrošnji električne energije.

Osim spomenutih financijskih prednosti, ovaj projekt je od velikog značaja za grad Opuzen prije svega zbog primjene mjera energetske učinkovitosti i zaštite od svjetlosnog onečišćenja što je jedna od ključnih sastavnica održivog razvoja koji je u središtu svih sadašnjih i budućih aktivnosti Europske unije.

Top
Skip to content