Sufinanciranje izgradnje kanalizacijskog sustava Grada Opuzena na području Jasenska kroz Program podrške regionalnom razvoju u 2018. godini

Gradonačelnik Ivo Mihaljević, potpisao je, u srijedu 16. svibnja 2018. godine, Ugovor o sufinanciranju projekta po Programu podrške regionalnom razvoju u 2018. godini, s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Projekt obuhvaća izmještanje starih postojećih instalacija (vodovod, elektro i DTK instalacije), izgradnju oko 430 metara kanalizacijskog cjevovoda, crpnu stanicu, asfaltiranje prometnice na području Jasenske te priključenje objekata na kanalizacijski sustav.

Ukupna planirana vrijednost projekta iznosi 639.368,75 kuna (s PDV-om) od čega je udio Ministarstva 250.000,00 kuna (s PDV-om) dok će Grad Opuzen financirati ostatak iznosa.

U 2016. i 2017. godini Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo je dio projekata izgradnje sekundarne kanalizacijske mreže Grada Opuzena nakon čega su se stekli uvjeti za priključenje objekata na kanalizacijski sustav tako da je na izgrađenih 8.345 m primarne kanalizacijske mreže izgrađeno više od 4.000 m sekundarne kanalizacijske mreže te priključeno 526 kućanstava i 58 gospodarskih objekata, a cilj nam je da se faznom izgradnjom cijelo područje grada Opuzena priključi na kanalizacijski sustav.

Grad Opuzen već godinama ulaže u izgradnju kanalizacijskog sustava te će i dalje osiguravati sredstva za nastavak ovih aktivnosti.